Aperitive
- 
					
					
						
																	
					
					Bruschete cu caşcaval şi hribi
Caşcavalul se taie felii subţiri, atât cât să acopere felia de baghetă. Pe felia de baghetă se pune o feliuţă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Omletă cu arome indiene
Roşiile se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie mărunt. Ghimbirul se taie şi el mărunt. Ouăle se bat împreună…
 - 
					
					
						
																	
					
					Sos de iaurt cu hrean și brânză
Iaurtul cu brânza proaspată, hreanul, sarea, piperul, boiaua dulce se dau la robot până se obţine o pastă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Sos de avocado
Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. Avocado se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburele…
 - 
					
					
						
																	
					
					Sos marocan de năut
Năutul se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă până când bobul se striveşte între două…
 - 
					
					
						
																	
					
					Biftec tartar
Carnea de vită se taie foarte mărunt cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit. Se obţine o pastă. Castraveţii…
 - 
					
					
						
																	
					
					Piftie din aripioare de pui
Aripioarele de pui se pun la fiert în apa în care s-au pus legumele întregi şi condimentele. Se spumează,…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Humus
Năutul se pune la fiert în apă. Când este fiert, se scurge de apa în care a fiert. Se dă prin maşina de…
 - 
					
					
						
																	
					
					Omletă cu ciuperci
Ouăle se bat bine cu sare şi piper. Se adaugă ciupercile şi mărarul şi se amestecă. Într-o tigaie unsa…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ouă cu ciuperci, kaizer şi brânză…
Ciupercile se taie felii, apoi se trag la tigaie cu puţin ulei, sare şi piper, până se evaporă tot sucul…
 - 
					
					
						
																	
					
					Omletă cu cartofi, ardei şi ceapă
Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. La fel şi cartofii. Ouăle se bat cu sare. Într-o tigaie se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Menemen - omletă turcească
Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii de aproximativ 2 cm. Roşiile se scobesc de miez, apoi se taie…
 - 
					
					
						
																	
					
					Omletă cu ardei şi ceapă roşie
Ouăle se bat cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şi ardeiul tăiat fâşii şi se amestecă.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ouă ochi la cuptor cu spanac
Spanacul se spală foarte bine sub jet de apă rece. Între timp se pune la fiert apă cu sare şi când începe…
 - 
					
					
						
																	
					
					Omletă cu roşii
Ceapa se taie mărunt; la fel şi ardeiul iute şi ghimbirul. Într-o tigaie se încinge untul şi se călesc…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Salată de vinete cu roșii coapte și…
Se coc roșiile. Se curăță de coajă și se pasează. Se coc ardeii. Se curăță de coajă și de semințe,…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Bruschete cu salsa de roșii
Roşiile se scobesc de miez. şi se taie cubuleţe mici. Frunzele de busuioc proaspăt de taie mărunt, usturoiul…
 - 
					
					
						
																	
					
					Spanakopita - plăcintă cu spanac si…
Ceapa uscată şi ceapa verde se taie mărunt. Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa. Se adaugă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tartă cu brânză şi somon afumat
Biscuiţii se dau la cutter sau prin maşina de tocat. Se amestecă foarte bine cu untul. Compoziţia obţinută…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tarta ratatouille
Se amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat…
 - 
					
					
						
																	
					
					Omletă spaniolă cu mazăre
Cartofii se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu sare. Mazărea se fierbe şi ea în apă cu sare.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Bulete de caşcaval
Untul se pune pe foc cu apa până se topeşte untul. Se ia de pe foc şi se adaugă făina. Se omogenizează.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tigaie cu legume şi ouă ochi
Într-o tigaie se încinge puţin ulei şi se căleşte dovlecelul tăiat cuburi, până se rumeneşte şi se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Omletă provensală
Ardeiul se taie cubuleţe. Prazul se taie mărunt. La fel şi ceapa verde. În puţin ulei se căleşte mai întâi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ochiuri cu kaizer la cuptor
Vasele de ceramică se ung cu unt. Kaizerul se taie fâşii şi se pune la baza vaselor. Frunzele de ceapă verde…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ouă cu sos de muştar
Se fierb ouăle tari, în apă cu sare. Castraveţii se taie cubuleţe. Făina se prăjeşte în unt, amestecând…
 
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																			
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																			
																			
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	









