Aperitive

  • Sos de avocado

    Sos de avocado

    Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. Avocado se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburele…

  • Sos marocan de năut

    Sos marocan de năut

    Năutul se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă până când bobul se striveşte între două…

  • Biftec tartar

    Biftec tartar

    Carnea de vită se taie foarte mărunt cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit. Se obţine o pastă. Castraveţii…

  • Piftie din aripioare de pui

    Piftie din aripioare de pui

    Aripioarele de pui se pun la fiert în apa în care s-au pus legumele întregi şi condimentele. Se spumează,…

  • Humus de post

    Humus

    Năutul se pune la fiert în apă. Când este fiert, se scurge de apa în care a fiert. Se dă prin maşina de…

  • Omletă cu ciuperci

    Omletă cu ciuperci

    Ouăle se bat bine cu sare şi piper. Se adaugă ciupercile şi mărarul şi se amestecă. Într-o tigaie unsa…

  • Ouă cu ciuperci, kaizer şi brânză la cuptor

    Ouă cu ciuperci, kaizer şi brânză…

    Ciupercile se taie felii, apoi se trag la tigaie cu puţin ulei, sare şi piper, până se evaporă tot sucul…

  • Omletă cu cartofi, ardei şi ceapă

    Omletă cu cartofi, ardei şi ceapă

    Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. La fel şi cartofii. Ouăle se bat cu sare. Într-o tigaie se…

  • Menemen - omletă turcească

    Menemen - omletă turcească

    Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii de aproximativ 2 cm. Roşiile se scobesc de miez, apoi se taie…

  • Omletă cu ardei şi ceapă roşie

    Omletă cu ardei şi ceapă roşie

    Ouăle se bat cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şi ardeiul tăiat fâşii şi se amestecă.…

  • Ouă ochi la cuptor cu spanac

    Ouă ochi la cuptor cu spanac

    Spanacul se spală foarte bine sub jet de apă rece. Între timp se pune la fiert apă cu sare şi când începe…

  • Omletă cu roşii

    Omletă cu roşii

    Ceapa se taie mărunt; la fel şi ardeiul iute şi ghimbirul. Într-o tigaie se încinge untul şi se călesc…

  • Salată de vinete cu roşii coapte şi ardei copţi de post

    Salată de vinete cu roşii coapte şi…

    Se coc roşiile. Se curăţă de coajă şi se pasează. Se coc ardeii. Se curăţă de coajă şi de seminţe,…

  • Bruschete cu salsa de roşii de post

    Bruschete cu salsa de roşii

    Roşiile se scobesc de miez. şi se taie cubuleţe mici. Frunzele de busuioc proaspăt de taie mărunt, usturoiul…

  • Spanakopita - plăcintă cu spanac si brânză feta

    Spanakopita - plăcintă cu spanac si…

    Ceapa uscată şi ceapa verde se taie mărunt. Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa. Se adaugă…

  • Tartă cu brânză şi somon afumat

    Tartă cu brânză şi somon afumat

    Biscuiţii se dau la cutter sau prin maşina de tocat. Se amestecă foarte bine cu untul. Compoziţia obţinută…

  • Tarta ratatouille

    Tarta ratatouille

    Se amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat…

  • Omletă spaniolă cu mazăre

    Omletă spaniolă cu mazăre

    Cartofii se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu sare. Mazărea se fierbe şi ea în apă cu sare.…

  • Bulete de caşcaval

    Bulete de caşcaval

    Untul se pune pe foc cu apa până se topeşte untul. Se ia de pe foc şi se adaugă făina. Se omogenizează.…

  • Tigaie cu legume şi ouă ochi

    Tigaie cu legume şi ouă ochi

    Într-o tigaie se încinge puţin ulei şi se căleşte dovlecelul tăiat cuburi, până se rumeneşte şi se…

  • Omletă provensală

    Omletă provensală

    Ardeiul se taie cubuleţe.    Prazul se taie mărunt.    La fel şi ceapa verde.    În…

  • Ochiuri cu kaizer la cuptor

    Ochiuri cu kaizer la cuptor

    Vasele de ceramică se ung cu unt. Kaizerul se taie fâşii şi se pune la baza vaselor. Frunzele de ceapă verde…

  • Ouă cu sos de muştar

    Ouă cu sos de muştar

    Se fierb ouăle tari, în apă cu sare. Castraveţii se taie cubuleţe. Făina se prăjeşte în unt, amestecând…

  • Shakshuka

    Shakshuka

    Ceapa se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ardeiul gras tăiat fâşii subţiri. şi…

  • Ouă thailandeze

    Ouă thailandeze

    Ouăle se fierb, se curăţă şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un şerveţel absorbant. Separat se…

  • Baba Ghanoush de post

    Baba Ghanoush

    Vinetele coapte se pasează cu blenderul vertical. Se freacă apoi cu ulei de măsline. Se adaugă pasta de susan…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro