-
Somn cu legume la cuptor
Peştele se curăţă şi se taie rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea 30 de minute. Între timp…
-
de post
Cartofi cu roşii la cuptor
Cartofii se taie rondele, se amestecă cu sare, piper şi ulei de măsline, apoi se pun într-un vas termorezistent.…
-
Vinete umplute cu piept de pui
Vinetele se spală, se taie pe jumătate, se scobesc cu ajutorul unei linguriţe, se freacă la interior cu sare…
-
de post
Legume mexicane
Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea…
-
Pilaf de gâscă
Pieptul de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. După ce a fiert 30 de minute, se adaugă şi legumele în…
-
Ciorbă de mânzat
Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…
-
Ciorbă de mânzat
Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…
-
Salată bulgărească
Ouăle se fierb tari. Ardeiul se taie fâşii subţiri. Roşiile se taie felii. Castraveţii se taie rondele.…
-
Ciorbă de afumătură
Se curăţă carnea de pe osul ciolanului şi se taie cubuleţe. Osul se pune la fiert împreună cu bucăţile…
-
Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă…
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Din momentul în care…
-
Pilaf cu pipote de pui
Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Dacă se formează spumă, aceasta…
-
de post
Tocăniţă cu păstăi
Ceapa, ardeiul şi morcovul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei. Când legumele sunt gata călite,…
-
Ciuperci cu ardei
Căliţi ceapa în unt, adăugaţi ardeii tocaţi şi ciupercile tăiate mărunt, cimbrul, sarea şi piperul.…
-
Ciuperci cu ardei
Căliţi ceapa în unt, adăugaţi ardeii tocaţi şi ciupercile tăiate mărunt, cimbrul, sarea şi piperul.…
-
Friptură de pui pe pat de legume
Se aşează în tavă un rând de rondele de morcov, felii de ardei tăiat subţire, 3-4 linguri de apă, 1 pahar…
-
de post
Tocăniţă de cartofi cu mazăre
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Când ceapa capătă o culoare aurie, se adaugă ardeiul…
-
de post
Tocăniţă de cartofi cu mazăre
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Când ceapa capătă o culoare aurie, se adaugă ardeiul…
-
Ciorbă de pui
O oală de 8-10 litri se umple pe jumătate cu apă. Se adaugă carnea de pui şi sare după gust. Se pune la…
-
de post
Musaca de cartofi
Cartofii se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt fierţi se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ceapa,…
-
de post
Musaca de cartofi
Cartofii se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt fierţi se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ceapa,…
-
Cannelloni cu carne şi sos bechamel
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit; se adaugă ardeii tăiaţi fâşii, apoi carnea şi se fierbe până…
-
Cannelloni cu carne şi sos bechamel
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit; se adaugă ardeii tăiaţi fâşii, apoi carnea şi se fierbe până…
-
Cannelloni cu carne şi sos bechamel
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit; se adaugă ardeii tăiaţi fâşii, apoi carnea şi se fierbe până…
-
Crap cu legume la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi se despică de-a lungul şirei spinării. Se presară cu sare şi se lasă…
-
Budincă de pui
Se fierbe carnea de pui şi se taie fâşii. Ouăle se bat cu smântâna, adăugându-se sarea şi piperul. Se…
-
Varză murată călită cu afumătură
Se toacă varza în fâşii subţiri, se taie mărunt ceapa, ardeii, roşiile, ţelina şi se pun toate într-o…
Reţete cu "ardei gras"