• Ciorbă de porc în untură acrită cu zeamă de varză

    Ciorbă de porc în untură acrită…

    Se taie mărunt toate legumele. Se pune carnea într-o oală  și se încălzește până se topește…

  • Cartofi cu porc în untură la cuptor

    Cartofi cu porc în untură la cuptor

    Se taie ceapa mărunt. Se taie cartofii felii Se pune carnea cu untură într-o tigaie și se ține pe foc până…

  • Supă cremă de dovleac

    Supă cremă de dovleac

    Dovleacul se curăță de coajă și se taie felii de grosimi aproximativ egale. Boabele de coriandru se mojarează…

  • Macrou la cuptor pe pat de legume

    Macrou la cuptor pe pat de legume

    Macroul eviscerat se stropește cu zeamă de lămâie și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se taie solzișori,…

  • Supă cremă de ciuperci

    Supă cremă de ciuperci

    Ceapa se taie solzișori, ciupercile se taie cubulețe, la fel și țelina și păstârnacul. Usturoiul se zdrobește.…

  • Biban de mare cu legume la cuptor

    Biban de mare cu legume la cuptor

    Ceapa se taie solzișori, ardeiul se taie fâșii subțiri și se pun pe fundul unui vas termorezistent uns cu…

  • Salată de fasole păstăi cu usturoi

    Salată de fasole păstăi cu usturoi

    Fasolea păstăi se spală cu apă rece, se rupe în bucăţi potrivit de mari şi se pune la fiert în apă cu…

  • Salată de gogonele

    Salată de gogonele

    Gogonelele se coc. Se curăță de coajă și se lasă la scurs într-o sită. Se pasează cu blenderul vertical,…

  • Ragu de legume

    Ragu de legume

    Ceapa se călește în două linguri de ulei. Dovleceii se taie cuburi și se adaugă peste ceapa călită. La…

  • Ciorbă de potroace de miel

    Ciorbă de potroace de miel

    Organele de miel se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot măruntaiele din apă, iar zeama…

  • Coaste de miel la cuptor cu sos de vin roșu

    Coaste de miel la cuptor cu sos de vin…

    Usturoiul se pisează, se amestecă cu ulei de măsline şi condimente, sare şi piper, iar cu amestecul rezultat…

  • Supă de cocoș cu tăiței de casă

    Supă de cocoș cu tăiței de casă

    Carnea se pune la fiert împreună cu legumele întregi şi sare. Se lasă să fiarbă timp de 45 de minute, în…

  • Varză călită

    Varză călită

    Varza şi ceapa se taie mărunt. Ceapa se căleşte în 2 linguri de ulei şi se înăbuşă în puţină apă.…

  • Vită cu cimbru și boia

    Vită cu cimbru și boia

    Pulpa de vită se pune la fiert cu legumele întregi şi condimentele. Se fierbe timp de o oră, în oala sub…

  • Cod în sos dulce acrișor

    Cod în sos dulce acrișor

    Codul se taie bucăţi, se presară cu puţină sare, se lasă să stea 10-15 minute, apoi se dau prin amidon…

  • Porc cu mere la cuptor

    Porc cu mere la cuptor

    Usturoiul se pisează cu sare se freacă bine cu puţin ulei, apoi se adaugă boia, chimen măcinat şi se amestecă.…

  • Iepure cacciatore

    Iepure cacciatore

    Făina se amestecă cu cimbru, sare şi piper şi se presară peste bucăţile de iepure, care se rumenesc puţin…

  • Pulpe de cocoș cu mazăre la cuptor

    Pulpe de cocoș cu mazăre la cuptor

    Pulpele de cocoş se pun la fiert în apă cu sare, în oala sub presiune. Se fierb timp de 45 de minute, apoi…

  • Omletă cu brânză și măsline

    Omletă cu brânză și măsline

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în 2 linguri de ulei. Se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi se călesc…

  • Ouă fierte cu sos de ciuperci

    Ouă fierte cu sos de ciuperci

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt până devine aurie. Se adaugă ciupercile, cubul de concentrat…

  • Iepure cu sos pesto

    Iepure cu sos pesto

    Baconul se taie cubuleţe mici care se rumenesc într-o tigaie. După ce s-au prăjit se scot pe o farfurie. În…

  • Cartofi cu broccoli

    Cartofi cu broccoli

    Cartofii cu tot cu coajă se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert se lasă să se răcească şi…

  • Shakshuka cu vinete

    Shakshuka cu vinete

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în două linguri de ulei de măsline. Ardeiul se taie cubuleţe, la fel…

  • Macrou cu maioneză și cașcaval la cuptor

    Macrou cu maioneză și cașcaval la…

    Peştele se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă…

  • Pulpă de curcan aromată la cuptor

    Pulpă de curcan aromată la cuptor

    Pulpa de curcan se taie rondele, cu tot cu os. Se presară cu sare şi piper, apoi se rumenesc în două linguri…

  • Baghete de pește

    Baghete de pește

    Se dezosează carne de peşte şi se dă de 2 ori prin maşina de tocat. Carnea tocată se amestecă cu ceapa…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro