-
Baghete de pește
Se dezosează carne de peşte şi se dă de 2 ori prin maşina de tocat. Carnea tocată se amestecă cu ceapa…
-
Șalău înăbușit cu sos de roșii
Şalăul se curăţă se solzi şi de insestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se taie rondele. Se…
-
Storceac de somn
Ceapa, morcovul, ţelina, şi pătrunjelul tăiate cuburi se pun la fiert. După 10 minute se adaugă şi ardeii…
-
Musaca de vinete
Vinetele se taie rondele şi se pun pe grătarul bine încins până se rumenesc. Ceapa se taie mărunt şi se…
-
Sarmale în frunză de varză la slow…
Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei. Vasul se ia de pe foc şi se adaugă carnea tocată, orezul, oul,…
-
Sarmale cu urdă
Ceapa se căleşte în puţin ulei până devine aurie. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă…
-
Somn în sos propriu în folie la cuptor
Somnul se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se presară cu sare şi se lasă…
-
Ketchup de casă
Sucul de roşii se pune la fiert. Ceapa se dă la robot, împreună cu usturoiul şi ghimbirul tăiat mărunt.…
-
Chefal cu legume la cuptor în stil…
Cartofii se taie cuburi şi se fierb pe jumătate (aproximativ 10 minute). Peştele se taie rondele şi se aşează…
-
de post
Mâncare de spanac cu leurdă
Spanacul se spală sub jet de apă rece, frunză cu frunză, apoi se opăreşte în apă cu sare. Ceapa se taie…
-
Drob din ficăţei de pui
Ficăţeii de pui se pun la fiert în apă cu sare, cu ceapa şi morcovul. Se lasă să fiarbă bine, aproximativ…
-
Friptură de miel cu roşii şi rozmarin
Ceapa se taie solzişori şi se aşează pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei de măsline. Pulpa de miel…
-
Pulpă de cocoş Tikka Masala la slow…
Ceapa se taie solzişori şi se pune pe fundul vasului ceramic al slow cooker-ului. Peste stratul de ceapă se…
-
Lecsó
Lecsó este o mâncare tradiţională din Ungaria care are ca ingrediente reprezentative: ardei gras, roşii,…
-
de post
Legume la cuptor
Cartofii se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, apoi în 6 sau în 8, în funcţie de cât de mari sunt.…
-
de post
Frigărui de legume
Se taie legumele: vinetele cubuleţe, ciupercile pe jumătate sau dacă sunt prea mari în patru, ardeii în triunghiuri,…
-
Friptură de curcan şi porc la tavă…
Pulpa de porc se taie cubuleţe. Usturoiul se taie feliuţe. Pulpele de curcan se împănează cu usturoiul, apoi…
-
de post
Caponata
Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt…
-
Aripioare cu slăninuţă şi cartofi…
Într-un vas termorezistent uns cu ulei, se pune un strat de cartofi tăiaţi felii. Peste stratul de cartofi…
-
Ciorbă de raţă
Carnea de raţă se pune la fiert în apă cu sare, în oala sub presiune, timp de 35 de minute. Legumele tăiate…
-
Sos de avocado
Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. Avocado se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburele…
-
Carne de porc cu ciuperci uscate şi…
Carnea de porc se taie cubuleţe. Peste carne se presară făina şi se amestecă. Se condimentează cu sare şi…
-
Fasole cu ciolan afumat servită în…
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, peste noapte. A doua zi se pune la fiert. După ce începe să fiabă,…
-
Pulpă de cerb la slow cooker
Ceapa se taie solzişori şi se pune pe fundul vasului ceramic de la slow cooker. Morcovii se taie rondele şi…
-
Ciorbă de găină de țară cu tăiței…
Carnea de pasăre se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, în oala cu…
-
Gulaş de fasole
Se pune fasolea la înmuiat şi se lasă peste noapte. A doua zi se pune la fiert şi se schimbă apa de două…
Reţete cu "ceapă"