• Prăjitură cu îngheţată falsă

    Prăjitură cu îngheţată falsă

    Peste blat se pune crema, iar peste cremă se pune frişca bătută cu întăritor. Deasupra se poate decora cu…

  • Prăjitură noire

    Prăjitură noire

    Biscuiţii se dau prin maşina de tocat sau se strivesc cu sucitorul, apoi se amestecă cu 75 g margarină topită.…

  • Prăjitură deliciu

    Prăjitură deliciu

    Într-o tavă se pun cele 300 g de nuci şi se dau la cuptor la 200 grade timp de 5-7 minute. Se scot din cuptor…

  • Bezea cu dulceaţă de mure

    Bezea cu dulceaţă de mure

    Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă,…

  • Prăjitură Boema

    Prăjitură Boema

    Blatul rece se taie în pătrate şi se însiropează cu siropul fierbinte. Se toarnă glazura pe fiecare pătrat…

  • Choux à la crème cu spumă de ciocolată şi frişcă

    Choux à la crème cu spumă de ciocolată…

    Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până…

  • Cuşma lui Guguţă

    Cuşma lui Guguţă

    Cuşma lui Guguţă este un tort sub formă de piramidă construit din clătite umplute cu vişine. Reţeta îşi…

  • Trufe albe

    Trufe albe

    Ciocolata, frişca lichidă şi nuca se pun pe baie de apă, până se topeşte ciocolata. Se lasă să se răcească.…

  • Brioşe cu cremă de lămâie

    Brioşe cu cremă de lămâie

    Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade. Făina se amestecă cu praful de copt şi coaja de lămâie. Untul…

  • Brioșe tiramisu

    Brioșe tiramisu

    Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Laptele se încălzeşte într-un vas împreună cu batornul…

  • Tartă cu struguri

    Tartă cu struguri

    Cele 2 ouă se bat cu 60 g zahăr, până se întăresc. Se adaugă treptat cele 60 g făină, praful de copt,…

  • Pere fierte în vin cu sos de ciocolată

    Pere fierte în vin cu sos de ciocolată

    Apa, zahărul şi vinul se fierb împreună. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la portocală şi se fierb 5…

  • Îngheţată de cacao

    Îngheţată de cacao

    Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă laptele şi se pune pe baie de apă până de îngroaşă…

  • Prăjitură cu brânză dulce şi portocale

    Prăjitură cu brânză dulce şi portocale

    Pentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1…

  • Tort diplomat cu pişcoturi

    Tort diplomat cu pişcoturi

    Se amestecă ouăle cu zahărul, se pun pe baie de apă la foc mic şi se bat cu telul până se obţine o compoziţie…

  • Trufe cu scorţişoară şi cacao

    Trufe cu scorţişoară şi cacao

    Ciocolata se dă pe răzătoare. Frişca lichidă se fierbe cu scorţişoara, pe foc mic, apoi se toarnă fierbinte…

  • Trufe cu ciocolată neagră

    Trufe cu ciocolată neagră

    Ciocolata se topeşte pe bain-marie împreună cu frişca lichidă şi nucile măcinate mărunt. Se lasă să…

  • Tiramisu cu fructe de pădure

    Tiramisu cu fructe de pădure

    Se prepară crema de mascarpone astfel: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se bat cu mascarpone…

  • Tort cu fructe şi cremă de iaurt

    Tort cu fructe şi cremă de iaurt

    Se aşează o foaie de blat în forma detaşabilă de tort, se toarnă crema, se pune şi cealaltă foaie de blat…

  • Bavareză cu ciocolată

    Bavareză cu ciocolată

    Ouăle se bat cu zahărul. Se pune vasul pe foc şi se adaugă ciocolata înmuiată în lapte călduţ şi gelatina…

  • Fursecuri cu nucă de Crăciun

    Fursecuri cu nucă

    Se amestecă untul cu zahărul, cu oul şi cu vanilia câteva minute, apoi se adaugă făina, nucile, sarea şi…

  • Prăjitură cu banane şi caramel

    Prăjitură cu banane şi caramel

    Se sfărâmă biscuiţii cu sucitorul, se pun în castron, se toarnă 50 g unt topit şi se amestecă bine. Într-o…

  • Minitort de biscuiţi cu frişcă şi ciocolată

    Minitort de biscuiţi cu frişcă şi…

    Pe un platou se aşează un strat de biscuiţi, se însiropează cu laptele amestecat cu esenţă de rom. Se ung…

  • Înghețată de cacao cu ciocolată

    Înghețată de cacao cu ciocolată

    Oul se mixează cu zahărul până se topeşte zahărul, după care se amestecă cu laptele şi se pune la fiert.…

  • Savarină

    Savarină

    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu…

  • Tiramisu cu ness

    Tiramisu cu ness

    Se face 0.5 l ness dulce. Se lasă la răcit. Se înmoaie pişcoturile în ness. Se bat albuşurile spumă cu…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro