- 
					
					
						
																	
					
					Pulpe de pui pane la cuptor
Ouăle se bat foarte bine cu sare, apoi se amestecă cu făina, laptele, piper şi busuioc până se obţine o…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Mâncare de fasole boabe
Boabele de fasole se spală şi se pun la fiert. După ce a început să fiarbă, se mai lasă 10 minute şi apoi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Piept de pui umplut cu spanac
Spanacul se spală bine, apoi se opăreşte în apă cu sare. Se scurge de apă şi se taie fâşii. Ouăle se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Varză dulce călită cu afumătură
Varza se taie şi se freacă cu sare. Ceapa se taie şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă bucăţile de…
 - 
					
					
						
																	
					
					Friptură de vită cu cartofi la cuptor
Se spală muşchiul de vită, se sărează şi se piperează. Într-o tavă unsă cu ulei, se pune muşchiul de…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pilaf cu pipote de pui
Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Dacă se formează spumă, aceasta…
 - 
					
					
						
																	
					
					Budincă de paste cu brânză
Pastele se pun la fiert cu sare şi se fierb 10 minute la foc mic (se adaugă mai multă apă pentru că se vor…
 - 
					
					
						
																	
					
					Urzici munteneşti
E bine ca urzicile să nu fie bătrâne şi să fie roşii pe dosul frunzei. Se spală foarte bine urzicile (în…
 - 
					
					
						
																	
					
					Friptură de vită cu sos de roşii…
Se spală muşchiul de vită şi se porţionează în felii groase de 1,5-2 cm. Se sărează şi se piperează.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Cozonac cu mac
Se pune drojdia într-un lighean. Se freacă cu un pic de zahăr până se topeşte. Apoi se adaugă o cană de…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pulpe de pui cu rozmarin şi suc de…
Fiecare pulpă de pui se crestează cu ajutorul unui cuţit şi se împănează cu frunze de rozmarin. Se condimentează…
 - 
					
					
						
																			de Paşti
											
					
					Drob de miel cu carne de pasăre
Pieptul de pasăre şi măruntaiele se spală bine până iese apa curată, se pun împreună la fiert în apă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Cabanos cu caşcaval în aluat
Se amestecă drojdia cu zahărul şi cu sarea până se înmoaie. Se adaugă făina, uleiul şi apa şi se face…
 - 
					
					
						
																	
					
					Scrumbie la grătar
Se curăţă scrumbia de maţe şi de solzi, se crestează pe spate. Se presară sare în interior, se pune mărar…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pateuri cu ciuperci
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ciupercile tăiate din conservă, usturoiul…
 - 
					
					
						
																	
					
					Cartofi cu porc la cuptor
Cartofii şi carnea se taie cubuleţe. Într-un vas termorezistent se pune puţin ulei şi apoi se adaugă carnea…
 - 
					
					
						
																	
					
					Cozonac Rosenkranz
Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron…
 - 
					
					
						
																	
					
					Spirale cu sos de roşii şi piept de…
Spiralele se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Separat se pregateşte…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ficăței de pui cu sos de bulion
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în puţin ulei. Când ceapa începe să devină transparentă, se adaugă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ciorbă de burtă
Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…
 - 
					
					
						
																	
					
					Macaroane cu brânză
Se pune o cratiţă cu apă la fiert, se adaugă sare. Când dă în clocot, se pun macaroanele şi se fierb conform…
 - 
					
					
						
																	
					
					Varză a la Cluj
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Când ceapa devine transparentă, se adaugă carnea tocată şi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tarte cu fructe
Margarina se freacă cu sarea, zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle, făina amestecată cu…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tocăniţă cu ciuperci, afumătură…
Carnea de vacă se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare timp de 45 de minute. Într-un vas, se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Supă de roşii cu orez
Zarzavatul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în supa de pui. Se adaugă şi roşiile decojite tăiate mărunt…
 - 
					
					
						
																	
					
					Rasol din pulpe de pui cu legume
Se pun la fiert pulpele de pui în apă cu sare. Se îndepărtează spuma formată la fierbere. Se adaugă cartofii,…
 
							 Reţete cu "sare"
						
					
																	
																			
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																			
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	









