- 
					
					
						
																	
					
					Ruladă din piept de pui
Pieptul de pui se taie pe jumătate. Se ia o jumătate de piept şi se taie astfel încât să nu fie prea gros.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ciorbă de pui a la grec
Se pune la fiert puiul în apă cu sare şi se spumează. Se adaugă o jumătate de ţelină, ceapa întreagă,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pilaf roşu cu legume
Se curăţă legumele şi se spală. Se căleşte ceapa. După ce devine sticloasă se pun rădăcinoasele. Apoi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Lebede cu frişcă
Se fierbe apa într-un vas cu untul, sarea şi zahărul. Se cerne făină pe o hartie albă şi, în momentul…
 - 
					
					
						
																	
					
					Sos ragu pentru paste
Legumele se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o cratiţă se încinge puţin ulei de măsline şi se înăbuşesc…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ciulama de ciuperci
Se curăţă ciupercile, se spală, se taie. Se fierb cu apă sărată (apă atât cât să le acopere). Când…
 - 
					
					
						
																	
					
					Paste din orez cu sos și carne de vită
Se toacă usturoiul mărunt şi se căleşte în 2 linguri ulei, după care se scoate şi se aruncă. Se pasează…
 - 
					
					
						
																	
					
					Găluște cu prune
Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în coajă, sau curăţaţi. Când sunt gata, se curăţă şi se strivesc…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ciorbă de peşte
Se pun la fiert peştii mici şi tacâmurile de peşte, împreună cu legumele şi 1 lingură de sare. Dupa o…
 - 
					
					
						
																	
					
					Somn prăjit
Se eviscerează peștele, se presară cu sare și se lasă 1/2 oră la odihnă. Apoi se dă prin făină și se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Mămăligă din lapte, cu brânză și…
Se pune laptele la fiert cu sare, se adaugă mălai până se face o mămăligă moale. Se adaugă toată brânză…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pui cu sticlă la cuptor
Se aprinde cuptorul la foc moderat. Se spală puiul şi se scurge bine de apă, după care se condimentează cu…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Ghiveci de legume la cuptor
Se curăţa şi se taie în bucăţi fiecare legumă în parte. Într-o cratiţă mare se pune la încins uleiul,…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Ciorbă de cartofi
Se rad morcovul, pătrunjelul, ceapa, ţelina. Se călesc în puţin ulei. Se pun la fiert cartofii tăiaţi cuburi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Mâncare de mazăre cu pulpe de pui
Se curăţă morcovul, ceapa, se toacă mărunt şi se pun la călit cu puţin ulei. Pulpele se pârlesc, se spală…
 - 
					
					
						
																	
					
					Friptură de căprioară
Carnea de căprioară se lasă la marinat în soluţia preparată astfel: - morcovul, ţelina şi ceapa se taie…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tochitură de porc cu ficăței și…
Se taie carnea de porc, pipotele, ficăţeii de pui şi cârnaţii în bucăţi mici, astfel încât să poată…
 - 
					
					
						
																	
					
					Păstrăv la cuptor
Păstrăvul se eviscerează şi se spală foarte bine. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute. Fiecare…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tortellini cu brânză cu sos de smântână,…
Se pun pastele la fiert cu sare, se fierb 15 minute după care se opreşte focul şi se mai lasă 10 minute în…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tocăniţă de cartofi cu afumătură
Se prăjeşte costiţa afumată. Se adaugă ceapa şi roşiile, după 15 minute se pun şi ardeiul gras şi gogoşarul.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Limbă cu sos de bulion şi măsline
Se fierbe mai întâi limba în apă cu sare. Se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe mici. Se perpeleşte…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pulpe de pui pane
Se fierb pulpele de pui. Se dau pulpele de pui fierte prin ou, pesmet şi apoi din nou prin ou. Apoi se pun la…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ostropel de pui cu ciuperci şi măsline
Carnea de pui se rumeneşte în puţin ulei. Se adaugă şi ciupercile şi se călesc împreună. Se pune bulionul…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pui cu ciuperci şi smântână
Carnea de pui se taie bucăţele mici, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia. Se încing 2 linguri ulei,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Zacuscă de vinete pentru iarnă
Se coc vinetele, gogoşarii şi ardeii. Se curăţă şi se lasă să se scurgă. Se înlătură cotoarele şi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Ciorbă rădăuţeană
Se pune pieptul la fiert cu 1 lingură de sare cu vârf. Se curăţă şi se taie legumele în felii mari. Acestea…
 
							 Reţete cu "sare"
						
					
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																			
																			
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	









