- 
					
					
						
																	
					
					Crap cu legume la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi se despică de-a lungul şirei spinării. Se presară cu sare şi se lasă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Salată grecească cu peşte marinat
Peştele marinat şi castraveţii se taie în cubuleţe mici. Se amestecă cu maioneza şi se mai potriveşte…
 - 
					
					
						
																	
					
					Budincă de pui
Se fierbe carnea de pui şi se taie fâşii. Ouăle se bat cu smântâna, adăugându-se sarea şi piperul. Se…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Sarmale de post în foi de viţă
Se curăţă o ceapă, un morcov, un pătrunjel şi o ţelină şi se taie cubuleţe. Toate se pun la călit cu…
 - 
					
					
						
																	
					
					Știucă umplută pe pat de legume
Se taie ştiuca pe burtă şi se scoate carnea de pe oase cu grijă să nu se rupă pielea. Se toacă la maşina…
 - 
					
					
						
																	
					
					Varză murată călită cu afumătură
Se toacă varza în fâşii subţiri, se taie mărunt ceapa, ardeii, roşiile, ţelina şi se pun toate într-o…
 - 
					
					
						
																	
					
					Macrou marinat la rece
Macroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine. Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm. Se aranjează…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pui muntenesc cu sos
Se pune uleiul într-o cratiţă, apoi se adaugă pulpele de pui spălate şi puţină apă, astfel încât să…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Pilaf de ciuperci
Se curăţă, se spală şi se taie ciupercile bucăţi (dacă se folosesc ciuperci proaspete). Se pun la fiert…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Tocăniţă de ardei copţi
Se coc ardeii. Se curăţă ardeii copţi de coajă şi cotoare şi se taie în 2 de-a lungul. Se curăţă ceapa.…
 - 
					
					
						
																			de post
											
					
					Chiftele din cartofi cu ciuperci
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, ciupercile tăiate…
 - 
					
					
						
																	
					
					Rasol de raci
Se pun legumele la fiert împreună cu condimentele. Se spală racii bine în mai multe ape, după care se curăţă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Jumări de ouă cu şuncă
Se bat ouăle spumă cu sarea şi piperul. Se poate adăuga şi brânza rasă şi se amestecă bine. Şunca tăiată…
 - 
					
					
						
																	
					
					Salata de vinete cu maioneza
Se pun la copt vinetele în cuptor la foc mediu. Când sunt coapte, se scot din cuptor, se curăţă de coajă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Omletă la cuptor
Ouăle se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă smântâna, şunca tăiată cubuleţe şi brânza rasă. Se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Chiftele din pește
Într-o oală se pune la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, se adaugă peştele şi se lasă 2-3 minute. Se…
 - 
					
					
						
																	
					
					Mujdei de usturoi cu roşii
Roşiile se spală şi se pun la fiert în apă. Când roşiile sunt fierte (adică se înmoaie), se scot din…
 - 
					
					
						
																	
					
					Prăjitură cu prune
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, zeama…
 - 
					
					
						
																	
					
					Rasol de pui
Pulpele se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează şi când aţi adunat toată spuma, se adaugă legumele…
 - 
					
					
						
																	
					
					Tăiţei de casă
Se bat ouăle cu sare, se adaugă câte un pic de făină şi se amestecă bine până devine o cocă precum aluatul…
 - 
					
					
						
																	
					
					Supă cu tăiţei de casă
Se taie legumele în patru şi se pun la fiert 30 de minute în supa de pui cu sare. Între timp se fierb tăiţeii…
 - 
					
					
						
																	
					
					Penne cu piept de pui şi sos alb la…
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Separat se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pastele…
 - 
					
					
						
																	
					
					Salată ţigănească
Ceapa se curăţă şi se dă la robot sau se taie mărunt. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte…
 - 
					
					
						
																	
					
					Pateu de ficat de pasăre
Se taie cepele în patru. Într-o cratiţă încinsă se pune 1 lingură de unt la topit, apoi se adaugă ceapa.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Cartofi franţuzeşti
Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă în apă cu sare. Se lasă apoi să se răcească, se curăţă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă
Gogoşarii, strugurii şi conopida se spală cu apă rece. Se scot cotoarele de la gogoşari, conopida se rupe…
 
							 Reţete cu "sare"
						
					
																	
																	
																	
																			
																	
																	
																	
																	
																			
																			
																			
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	









