- 
					
					
						  Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi… 
- 
					
					
						  Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi… 
- 
					
					
						  Prăjitură cu brânză dulce şi portocalePentru aluat se amestecă ouăle şi apa cu mixerul la viteza maximă, adăugându-se treptat 150 g zahăr, 1… 
- 
					
					
						  Salată bulgăreascăOuăle se fierb tari. Ardeiul se taie fâşii subţiri. Roşiile se taie felii. Castraveţii se taie rondele.… 
- 
					
					
						  Tort diplomat cu pişcoturiSe amestecă ouăle cu zahărul, se pun pe baie de apă la foc mic şi se bat cu telul până se obţine o compoziţie… 
- 
					
					
						  Omletă de spanac cu smântânăSpanacul se spală foarte bine cu apă rece. Apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să dea câteva… 
- 
					
					
						  Pizza "My special"Aluatul se întinde în tava unsă cu ulei. Se pune sosul de roşii, un strat de caşcaval ras şi apoi restul… 
- 
					
					
						  Pulpe de pui pane la cuptorOuăle se bat foarte bine cu sare, apoi se amestecă cu făina, laptele, piper şi busuioc până se obţine o… 
- 
					
					
						  Piept de pui umplut cu spanacSpanacul se spală bine, apoi se opăreşte în apă cu sare. Se scurge de apă şi se taie fâşii. Ouăle se… 
- 
					
					
						  Budincă de paste cu brânzăPastele se pun la fiert cu sare şi se fierb 10 minute la foc mic (se adaugă mai multă apă pentru că se vor… 
- 
					
					
						  Cozonac cu macSe pune drojdia într-un lighean. Se freacă cu un pic de zahăr până se topeşte. Apoi se adaugă o cană de… 
- 
					
					
						 de Paşti de PaştiDrob de miel cu carne de pasărePieptul de pasăre şi măruntaiele se spală bine până iese apa curată, se pun împreună la fiert în apă… 
- 
					
					
						  Cabanos cu caşcaval în aluatSe amestecă drojdia cu zahărul şi cu sarea până se înmoaie. Se adaugă făina, uleiul şi apa şi se face… 
- 
					
					
						  Eclere cu cremă de vanilieApa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle,… 
- 
					
					
						  Budincă de pereSe freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul. Se bat albuşurile spumă… 
- 
					
					
						  Cozonac RosenkranzÎntr-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron… 
- 
					
					
						  Plăcintă cu iaurtSe bat ouăle cu 8 linguri zahăr, apoi se adaugă iaurtul scurs bine de zer, grişul şi restul de zahăr. Se… 
- 
					
					
						  Ciorbă de burtăSe fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)… 
- 
					
					
						  Tarte cu fructeMargarina se freacă cu sarea, zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle, făina amestecată cu… 
- 
					
					
						  Prăjitură 'Negresă'Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, până dau în clocot. Din această… 
- 
					
					
						  Ruladă cu gem de gutuiSe face un pandişpan din ouă, zahăr şi făină. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare. Se bat gălbenuşurile… 
- 
					
					
						  Pârjoale moldoveneşti cu caşcavalSe taie ceapa în sferturi şi se căleşte un pic în ulei încins. Carnea se taie în bucăţele mici şi se… 
- 
					
					
						  Cornulețe cu nucăSe amestecă drojdia cu 1 linguriţă zahăr, cu puţină apă călduţă şi puţină făină. Se adaugă o ceşcuţă… 
- 
					
					
						  Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi…Se amestecă brănza de vaci cu ouăle, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de… 
- 
					
					
						  Cartofi cu brânză la cuptorCartofii se curăţă şi se fierb în apă cu sare. Când sunt fierţi, se taie felii potrivit de subţiri. Ouăle… 
- 
					
					
						  Musaca de curcanSe fierbe carnea de curcan, se scoate din oală şi se pun cartofii la fiert în aceeaşi zeamă cu sare. Se face… 
							 Reţete cu "ouă"
						
					 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	









