• Cozonac la maşina de făcut pâine

    Cozonac la maşina de făcut pâine

    În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele în ordinea scrisă mai sus şi anume, mai întâi laptele,…

  • Ruladă din piept de pui cu kaizer şi cârnat

    Ruladă din piept de pui cu kaizer şi…

    Pieptul de pui se taie bucăţi şi se bate cu ciocanul pentru şniţele. Se condimentează cu sare, piper, ghimbir,…

  • Storceac de nisetru

    Storceac de nisetru

    Peştele se curăţă de intestine şi se porţionează, îndepărtându-se capul şi coada, restul tăindu-se…

  • Rulouri de cârnați în aluat foietaj

    Rulouri de cârnați în aluat foietaj

    Aluatul de foietaj se întinde pe suprafaţa de lucru tapetată cu făină. Aluatul se întinde cu sucitorul,…

  • Brioşe cu smochine şi cacao

    Brioşe cu smochine şi cacao

    Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă apoi laptele şi untul topit. Făina se amestecă cu praful de copt…

  • Budincă de orez cu banane

    Budincă de orez cu banane

    Se fierbe orezul cu laptele şi un praf de sare. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile se bat…

  • Cremă de zahăr ars

    Cremă de zahăr ars

    Se pun într-o cratiţă înaltă, pe foc, trei linguri de zahăr şi se lasă să se topească şi să se îngălbenească…

  • Prăjitură cu brânză dulce

    Prăjitură cu brânză dulce

    Ingredientele se amestecă bine. Din acest aluat se lasă deoparte o cantitate cât un pumn, apoi restul de întinde…

  • Budincă de cartofi cu ardei gras

    Budincă de cartofi cu ardei gras

    Se fierb cartofii în coajă, se scurg, se curăţă de coajă şi se taie cuburi. Ardeiul se curăţă de cotor…

  • Eclere cu ness

    Eclere cu ness

    Apa şi uleiul se fierb împreună. Se adaugă făina şi se amestecă bine cu telul. Când s-a îngroşat, se…

  • Brioşe cu morcov şi mere

    Brioşe cu morcov şi mere

    Făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara se amestecă într-un castron. Ouăle, zahărul şi uleiul se…

  • Brioşe cu cremă de lămâie

    Brioşe cu cremă de lămâie

    Se preîncălzeşte cuptorul la 175 grade. Făina se amestecă cu praful de copt şi coaja de lămâie. Untul…

  • Brioșe tiramisu

    Brioșe tiramisu

    Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Laptele se încălzeşte într-un vas împreună cu batornul…

  • Tartă cu struguri

    Tartă cu struguri

    Cele 2 ouă se bat cu 60 g zahăr, până se întăresc. Se adaugă treptat cele 60 g făină, praful de copt,…

  • Chifteluţe din piept de pui

    Chifteluţe din piept de pui

    Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat. Ceapa şi cartoful se curăţă şi se dau şi ele tot prin maşina…

  • Somn pane

    Somn pane

    Somnul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se taie rondele. Se presară cu sare…

  • Baby hering în sos de bere

    Baby hering în sos de bere

    Peştele se eviscerează, se spală cu apă rece şi apoi se fac fileuri. Separat se bat ouăle, se adaugă făină…

  • Prăjitură cu pere şi nucă

    Prăjitură cu pere şi nucă

    Făina se cerne într-un castron, se adaugă untul topit la temperatura camerei, 150 g nucă măcinată, 100 g…

  • Piept de pui cu fulgi de porumb

    Piept de pui cu fulgi de porumb

    Pieptul de pui se taie fileuri subţiri şi se bat cu ciocanul de şniţele. Se presară cu sare şi piper. Fiecare…

  • Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie

    Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie

    Prunele se spală, se îndepărtează sâmburii, apoi se pun la fiert cu zeama rezultată de la cele 2 portocale…

  • Vinete umplute cu piept de pui

    Vinete umplute cu piept de pui

    Vinetele se spală, se taie pe jumătate, se scobesc cu ajutorul unei linguriţe, se freacă la interior cu sare…

  • Ruladă din piept de pui în crustă de mac şi susan

    Ruladă din piept de pui în crustă…

    Fiecare piept de pui se taie pe jumătate, rezultând astfel patru bucăţi. Fiecare bucată se bate foarte bine…

  • Super prăjitura

    Super prăjitura

    Smântâna se amestecă cu ouăle. Untul se topeşte. Tava suficient de înaltă (de 8 - 10 cm) se unge foarte…

  • Ciuperci umplute cu branză de vacă

    Ciuperci umplute cu branză de vacă

    Se curăţă ciupercile şi se spală bine. Picioarele ciupercilor se scot, se toacă mărunt şi se înăbuşă…

  • Prăjitură cu vişine

    Prăjitură cu vişine

    Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr pudră. Gălbenuşurile…

  • Fursecuri cu stafide

    Fursecuri cu stafide

    Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă oul, coaja rasă de lămâie şi bicarbonatul. Se amestecă toate şi…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro