- 
					
					
						 de post de postChipsuri de cartofi şi dovlecei la…Dovleceii şi cartofii se feliază foarte subţire. Usturoiul se pisează şi se amestecă cu rozmarin, piper… 
- 
					
					
						  Penne cu şuncă, ciuperci şi sos de…Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Ciupercile se taie în patru şi se adaugă peste ceapă,… 
- 
					
					
						  Omletă cu ardei şi ceapă roşieOuăle se bat cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şi ardeiul tăiat fâşii şi se amestecă.… 
- 
					
					
						  Creveţi crocanţiCreveţii se trec prin făină, apoi prin oul bătut cu puţină sare şi la final prin pesmet panko. Se încinge… 
- 
					
					
						 de post de postMâncare de gogoneleGogonelele se taie felii. La fel şi roşiile şi ardeii. Toate legumele se pun în wok, se presară cu sare,… 
- 
					
					
						  Cuşcuş cu peşte afumatArdeiul se taie cubuleţe, morcovul se rade, ceapa se taie în fâşii de aproximativ 1 cm, iar peştele se dezosează… 
- 
					
					
						 de post de postSalată de vinete cu roșii coapte și…Se coc roșiile. Se curăță de coajă și se pasează. Se coc ardeii. Se curăță de coajă și de semințe,… 
- 
					
					
						  Salată de gogonele cu gogoşariGogoşarii se spală, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie felii. Gogonelele se spală şi apoi se… 
- 
					
					
						  Aripioare pane la cuptorOuăle se bat cu sare şi piper. Făina, pesmetul şi seminţele de susan se amestecă. Se poate adăuga şi 2-3… 
- 
					
					
						  Prăjitură cu piersiciSe separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă spuma de albuşuri… 
- 
					
					
						  Salată de gogoşari cu conopidăGogoşarii se spală şi se taie felii de grosimea unui deget. Conopida se desface în bucheţele mici. Morcovul… 
- 
					
					
						  Ciocănele de pui în fulgi de porumbCiocănelele se pun la fiert timp de 10 minute. Se scot din apă, se lasă să se răcorească puţin, apoi se… 
- 
					
					
						  Friptură de curcan în sos de vin cu…Se face un amestec de condimente cu sare şi ulei, cu care se ung foarte bine bucăţile de carne. Usturoiul se… 
- 
					
					
						  Omletă spaniolă cu mazăreCartofii se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu sare. Mazărea se fierbe şi ea în apă cu sare.… 
- 
					
					
						  Paste cu mazăre, şuncă şi smântânăCeapa se taie mărunt, iar şunca se taie fâşii. Se face un amestec cu mazărea fiartă în apă cu sare, şuncă,… 
- 
					
					
						  Porc cu mango şi paste din orezCarnea se taie fâşii potrivite. Bucăţile de carne se prăjesc în puţin ulei, într-o tigaie. Se condimentează… 
- 
					
					
						  Piept de curcan la grătarPieptul de curcan se tranşează în bucăţi nu foarte groase. Usturoiul se pisează şi se adaugă împreună… 
- 
					
					
						  Tigaie cu legume şi ouă ochiÎntr-o tigaie se încinge puţin ulei şi se căleşte dovlecelul tăiat cuburi, până se rumeneşte şi se… 
- 
					
					
						  ChecAlbuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu zahărul, până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile… 
- 
					
					
						  Tocaniţă de pui cu piure şi caşcavalPulpele de pui se spală şi se taie pe jumătate. Se prăjesc în puţin ulei. Când sunt rumenite se scot pe… 
- 
					
					
						 de post de postMâncare de ștevie cu ciuperci și…Ceapa verde se taie mărunt și se călește în puțin ulei. Se adaugă usturoiul mărunțit și se călesc împreună.… 
- 
					
					
						  Prăjitură cu morcoviMorcovul se curăţă şi se rade pe răzătoarea mică. Ouăle se bat foarte bine cu zahărul. Se adaugă morcovul… 
- 
					
					
						  Pulpă de curcan la tavă cu cartofi,…Se rade coaja de portocală. Usturoiul se pisează şi se amestecă cu rozmarinul, salvia, nucşoara, sarea, piperul… 
- 
					
					
						  Piept de gâscă cu ciuperci la slow…Boabele de coriandru se pisează. Se îndepărtează pielea de pe pieptul de gâscă, apoi se taie pe jumătate.… 
- 
					
					
						  Creier paneCreierul de porc, bine spălat si curăţat de pieliţe, se pune la fiert în apă cu sare, îndepărtându-se… 
- 
					
					
						  ShakshukaCeapa se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ardeiul gras tăiat fâşii subţiri. şi… 
							 Reţete cu "ulei"
						
					 
																			 
																	 
																	 
																	 
																			 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	









