• Sos de avocado

    Sos de avocado

    Ceapa se taie mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe. Avocado se curăţă de coajă, se îndepărtează sâmburele…

  • Păstrugă cu măsline, capere şi sos de roşii

    Păstrugă cu măsline, capere şi sos…

    Păstruga se curăţă de intestine, apoi se porţionează în rondele. Ceapa verde se taie mărunt. Usturoiul…

  • Stir fry cu creveți

    Stir fry cu creveți

    Tăiţeii se pun la înmuiat în apă rece şi apoi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Usturoiul…

  • Omletă cu roşii

    Omletă cu roşii

    Ceapa se taie mărunt; la fel şi ardeiul iute şi ghimbirul. Într-o tigaie se încinge untul şi se călesc…

  • Cuşcuş cu peşte afumat

    Cuşcuş cu peşte afumat

    Ardeiul se taie cubuleţe, morcovul se rade, ceapa se taie în fâşii de aproximativ 1 cm, iar peştele se dezosează…

  • Orez persan de post

    Orez persan

    Orezul se fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Peste orezul fiert se adaugă alunele şi caju, caisele…

  • Ton cu roşii la cuptor

    Ton cu roşii la cuptor

    Într-un vas termorezistent uns cu ulei, se pune ceapa verde tăiată mărunt. Peste stratul de ceapă, se aşează…

  • Spanakopita - plăcintă cu spanac si brânză feta

    Spanakopita - plăcintă cu spanac si…

    Ceapa uscată şi ceapa verde se taie mărunt. Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa. Se adaugă…

  • Penne cu mazăre la cuptor

    Penne cu mazăre la cuptor

    Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte…

  • Tarta ratatouille

    Tarta ratatouille

    Se amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat…

  • Omletă provensală

    Omletă provensală

    Ardeiul se taie cubuleţe. Prazul se taie mărunt. La fel şi ceapa verde. În puţin ulei se căleşte mai întâi…

  • Mâncare de ștevie cu ciuperci și roșii cherry de post

    Mâncare de ștevie cu ciuperci și…

    Ceapa verde se taie mărunt și se călește în puțin ulei. Se adaugă usturoiul mărunțit și se călesc împreună.…

  • Somn pe grătar cu sos de iaurt şi castravete murat

    Somn pe grătar cu sos de iaurt şi…

    Peştele se curăţă de intestine şi se porţionează în rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea…

  • Porc cu sos dulce acrişor în stil chinezesc

    Porc cu sos dulce acrişor în stil…

    Carnea de porc se taie cubuleţe, se sărează, se stropeşte cu vinul de orez şi se lasă la marinat 30 de minute.…

  • Paste de orez cu mazăre şi somon

    Paste de orez cu mazăre şi somon

    Pastele de orez se pun în apă clocotită cu sare. Se lasă să stea 4-5 minute. Se scurg de apă şi se spală…

  • Salată de castraveţi cu ceapă verde şi măsline

    Salată de castraveţi cu ceapă verde…

    Castravetele verde se spală, apoi se scrijeleşte cu ajutorul unei furculiţe. Se taie în sferturi, apoi în…

  • Omletă cu kaizer şi ceapă verde

    Omletă cu kaizer şi ceapă verde

    Ceapa verde tăiată mărunt se căleşte în 2-3 linguri de ulei. Peste ceapa călită se adaugă kaizerul tăiat…

  • Doradă în sos de roșii cu ardei

    Doradă în sos de roșii cu ardei

    Ardeiul se taie fâşii subţiri. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se taie mărunt. Într-un vas cu puţin ulei…

  • Salată de cod cu legume

    Salată de cod cu legume

    Codul se fierbe, apoi se taie mărunt. Se amestecă cu ardeiul copt tăiat fâşii şi se potriveşte de sare,…

  • Salată grecească ţărănească

    Salată grecească ţărănească

    Salata se spală sub jet de apă, apoi se rupe într-un castron. Roşiile se taie felii subţiri şi se adaugă…

  • Ton cu risotto şi sos de ciuperci

    Ton cu risotto şi sos de ciuperci

    Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Ciupercile se spală în apă rece, se curăţă şi se taie în…

  • Tortilla cu spanac

    Tortilla cu spanac

    Cantităţile sunt pentru 2 porţii. Spanacul se spală foarte bine în apă rece, apoi se opăreşte timp de…

  • Stufat de pui

    Stufat de pui

    Într-un vas se încinge uleiul şi se prăjesc puţin pulpele de pui, rumenindu-se frumos pe ambele părţi.…

  • Ciorbă de pui cu lobodă

    Ciorbă de pui cu lobodă

    Pulpele de pui se depielează şi se spală cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunând spuma care…

  • Borş de miel de Paşti

    Borş de miel

    Carnea se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează în timpul fierberii. Morcovul, pătrunjelul şi ţelina…

  • Stufat de miel de Paşti

    Stufat de miel

    Coastele de miel se spală cu apă rece. Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Coastele…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro