- 
					
					
						  Gogoșari umpluți cu varzăVarza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea… 
- 
					
					
						  Salată de gogoşari cu conopidăGogoşarii se spală şi se taie felii de grosimea unui deget. Conopida se desface în bucheţele mici. Morcovul… 
- 
					
					
						  Souvlaki de pui - frigărui de pui în…Se face un amestec din ulei de măsline, oţet, suc de lămâie, oregano, sare şi piper. Usturoiul se pisează… 
- 
					
					
						  Porc în sos dulce-acrişor în stil…Carnea de porc se taie fâşii. Bucăţile de carne se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se… 
- 
					
					
						  Ciorbă de cartofi cu afumătură şi…Kaizerul se taie fâşii subţiri şi se pune la fiert în 3-4 litri de apă. Când kaizerul este fiert pe jumătate… 
- 
					
					
						  Brioşe "Catifea Roşie"Se amestecă separat făina cu praful se copt, sarea şi cacaua. Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă ouăle… 
- 
					
					
						  Roşii murateRoşiile se spală cu apă rece. Pe fundul borcanului se aşează 2-3 frunze de ţelină şi 4-5 beţe subţiri… 
- 
					
					
						  Plăcintă cu brânză telemea și iaurtPentru umplutură: Brânza telemea se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu ouăle. Foile Făina se amestecă… 
- 
					
					
						  NuciOuăle se bat cu zahărul. Se adaugă untura, uleiul, oţetul, praful de copt sau amoniacul stins cu zeamă de… 
- 
					
					
						  Salată grecească ţărăneascăSalata se spală sub jet de apă, apoi se rupe într-un castron. Roşiile se taie felii subţiri şi se adaugă… 
- 
					
					
						  Borș de peșteSe pun la fiert legumele tăiate în patru. Se adaugă tacâmurile (coloana peştelui) şi capurile de peşte.… 
- 
					
					
						  Nisetru la grătarNisetru se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Se pregăteşte o soluţie… 
- 
					
					
						  Sardină marinatăSardina se curăţă de solzi şi intestine, se taie capetele şi se spală foarte bine cu apă rece. Sardinele… 
- 
					
					
						  Salată de ardei copţi ISe coc ardeii, întorcându-i pe toate părţile ca să nu se ardă prea tare şi nici să rămână cruzi. Se… 
- 
					
					
						  Ardei copţi în oţetArdeii se coc şi, după ce se răcesc, se curăţă de coajă şi de seminţe. Se pun în borcane. Se prepară… 
- 
					
					
						  Pepeni muraţiÎntr-un borcan se aşează variat pepenii, bucheţele de conopidă, morcovii şi ţelina tăiate felii subţiri… 
- 
					
					
						  Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi… 
- 
					
					
						  Ciorbă de burtăSe fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)… 
- 
					
					
						  Salată orientală cu peşte afumat…Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă cu sare. În alt vas se pun 6 ouă la fiert timp de… 
- 
					
					
						  Salată orientală cu peşte afumatCartofii (de preferat roşii) se spală foarte bine de pământ şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat… 
- 
					
					
						  Macrou marinat la receMacroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine. Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm. Se aranjează… 
- 
					
					
						  Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidăGogoşarii, strugurii şi conopida se spală cu apă rece. Se scot cotoarele de la gogoşari, conopida se rupe… 
- 
					
					
						  Ciorbă de peşteSe pun la fiert peştii mici şi tacâmurile de peşte, împreună cu legumele şi 1 lingură de sare. Dupa o… 
- 
					
					
						  Friptură de căprioarăCarnea de căprioară se lasă la marinat în soluţia preparată astfel: - morcovul, ţelina şi ceapa se taie… 
- 
					
					
						  Ciorbă rădăuţeanăSe pune pieptul la fiert cu 1 lingură de sare cu vârf. Se curăţă şi se taie legumele în felii mari. Acestea… 
- 
					
					
						  Macrou marinat prin fierbereSe curăţă macroul şi se spală. Se taie rondele. Se pun într-o cratiţă împreună cu morcovul tăiat rondele,… 
							 Reţete cu "oțet"
						
					 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	









