• Gogoșari umpluți cu varză

    Gogoșari umpluți cu varză

    Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea…

  • Salată de gogoşari cu conopidă

    Salată de gogoşari cu conopidă

    Gogoşarii se spală şi se taie felii de grosimea unui deget. Conopida se desface în bucheţele mici. Morcovul…

  • Souvlaki de pui - frigărui de pui în stil grecesc

    Souvlaki de pui - frigărui de pui în…

    Se face un amestec din ulei de măsline, oţet, suc de lămâie, oregano, sare şi piper. Usturoiul se pisează…

  • Porc în sos dulce-acrişor în stil thailandez

    Porc în sos dulce-acrişor în stil…

    Carnea de porc se taie fâşii. Bucăţile de carne se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se…

  • Ciorbă de cartofi cu afumătură şi tarhon

    Ciorbă de cartofi cu afumătură şi…

    Kaizerul se taie fâşii subţiri şi se pune la fiert în 3-4 litri de apă. Când kaizerul este fiert pe jumătate…

  • Brioşe "Catifea Roşie"

    Brioşe "Catifea Roşie"

    Se amestecă separat făina cu praful se copt, sarea şi cacaua. Untul se freacă cu zahărul. Se adaugă ouăle…

  • Roşii murate

    Roşii murate

    Roşiile se spală cu apă rece. Pe fundul borcanului se aşează 2-3 frunze de ţelină şi 4-5 beţe subţiri…

  • Plăcintă cu brânză telemea și iaurt

    Plăcintă cu brânză telemea și iaurt

    Pentru umplutură: Brânza telemea se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu ouăle. Foile Făina se amestecă…

  • Nuci

    Nuci

    Ouăle se bat cu zahărul. Se adaugă untura, uleiul, oţetul, praful de copt sau amoniacul stins cu zeamă de…

  • Salată grecească ţărănească

    Salată grecească ţărănească

    Salata se spală sub jet de apă, apoi se rupe într-un castron. Roşiile se taie felii subţiri şi se adaugă…

  • Borș de pește

    Borș de pește

    Se pun la fiert legumele tăiate în patru. Se adaugă tacâmurile (coloana peştelui) şi capurile de peşte.…

  • Nisetru la grătar

    Nisetru la grătar

    Nisetru se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se taie rondele. Se pregăteşte o soluţie…

  • Sardină marinată

    Sardină marinată

    Sardina se curăţă de solzi şi intestine, se taie capetele şi se spală foarte bine cu apă rece. Sardinele…

  • Salată de ardei copţi I

    Salată de ardei copţi I

    Se coc ardeii, întorcându-i pe toate părţile ca să nu se ardă prea tare şi nici să rămână cruzi. Se…

  • Ardei copţi în oţet

    Ardei copţi în oţet

    Ardeii se coc şi, după ce se răcesc, se curăţă de coajă şi de seminţe. Se pun în borcane. Se prepară…

  • Pepeni muraţi

    Pepeni muraţi

    Într-un borcan se aşează variat pepenii, bucheţele de conopidă, morcovii şi ţelina tăiate felii subţiri…

  • Pui grătar cu ou, crutoane şi salată verde

    Pui grătar cu ou, crutoane şi salată…

    Se pregăteşte pieptul de pui la grătar: pieptul se taie în fileuri subţiri, iar usturoiul se pisează şi…

  • Ciorbă de burtă

    Ciorbă de burtă

    Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…

  • Salată orientală cu peşte afumat şi maioneză

    Salată orientală cu peşte afumat…

    Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă cu sare. În alt vas se pun 6 ouă la fiert timp de…

  • Salată orientală cu peşte afumat

    Salată orientală cu peşte afumat

    Cartofii (de preferat roşii) se spală foarte bine de pământ şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat…

  • Macrou marinat la rece

    Macrou marinat la rece

    Macroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine. Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm. Se aranjează…

  • Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă

    Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă

    Gogoşarii, strugurii şi conopida se spală cu apă rece. Se scot cotoarele de la gogoşari, conopida se rupe…

  • Ciorbă de peşte

    Ciorbă de peşte

    Se pun la fiert peştii mici şi tacâmurile de peşte, împreună cu legumele şi 1 lingură de sare. Dupa o…

  • Friptură de căprioară

    Friptură de căprioară

    Carnea de căprioară se lasă la marinat în soluţia preparată astfel: - morcovul, ţelina şi ceapa se taie…

  • Ciorbă rădăuţeană

    Ciorbă rădăuţeană

    Se pune pieptul la fiert cu 1 lingură de sare cu vârf. Se curăţă şi se taie legumele în felii mari. Acestea…

  • Sos de roşii pentru fripturi

    Sos de roşii pentru fripturi

    Se pasează roşiile, separându-se de coajă şi de seminţe. Se pune sucul obţinut la fiert. Se fierbe până…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro