• Saramură de știucă

    Saramură de știucă

    Știuca se curăți de solzi, de intestine și se spală bine. Se pune pe o tavă cu grătar alături de cele…

  • Rață la cuptor

    Rață la cuptor

    Usturoiul se pisează şi se amestecă cu condimentele obţinându-se o pastă. Cu aceasta, se unge raţa atât…

  • Vită cu cimbru și boia

    Vită cu cimbru și boia

    Pulpa de vită se pune la fiert cu legumele întregi şi condimentele. Se fierbe timp de o oră, în oala sub…

  • Piftie din aripioare de pui

    Piftie din aripioare de pui

    Aripioarele de pui se pun la fiert în apa în care s-au pus legumele întregi şi condimentele. Se spumează,…

  • Rasol de curcan

    Rasol de curcan

    Aripa de curcan se pune la fiert cu sare, se spumează, apoi se adaugă celelalte condimente şi se fierbe timp…

  • Şalău rasol

    Şalău rasol

    Şalăul se curăţă de solzi şi intestine. Se taie în bucăţi. Cartofii tăiaţi în patru, ceapa întreagă…

  • Gogonele murate

    Gogonele murate

    Se aranjează în borcan gogonelele şi morcovii, alternând cu usturoi tăiat felii şi beţe subţiri de hrean.…

  • Raţă pe varză

    Raţă pe varză

    Se pregăteşte o supă de pui din spinare, aripi şi măruntaie. Se pun toate la fiert în apă rece cu sare,…

  • Friptură de porc la cuptor

    Friptură de porc la cuptor

    Carnea de porc se taie bucăţi potrivit de groase. Se condimentează cu sare, piper, cimbru şi ienibahar. Se…

  • Roşii murate

    Roşii murate

    Roşiile se spală cu apă rece. Pe fundul borcanului se aşează 2-3 frunze de ţelină şi 4-5 beţe subţiri…

  • Rasol de gâscă

    Rasol de gâscă

    Carnea de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează când este nevoie. Se adaugă ceapa, morcovul,…

  • Stufat de pui

    Stufat de pui

    Într-un vas se încinge uleiul şi se prăjesc puţin pulpele de pui, rumenindu-se frumos pe ambele părţi.…

  • Friptură de pui la presiune cu suc de roşii şi ciuperci

    Friptură de pui la presiune cu suc…

      Pulpele se călesc împreună cu ciupercile în puţin ulei de măsline.   Când carnea de…

  • Pepeni muraţi

    Pepeni muraţi

    Într-un borcan se aşează variat pepenii, bucheţele de conopidă, morcovii şi ţelina tăiate felii subţiri…

  • Pulpe aromate la cuptor

    Pulpe aromate la cuptor

    Pulpele de pui se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă uleiul de măsline cu toate celelalte condimente,…

  • Legume mexicane de post

    Legume mexicane

    Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea…

  • Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă afumată

    Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă…

    Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Din momentul în care…

  • Cartofi cu porc la cuptor

    Cartofi cu porc la cuptor

    Cartofii şi carnea se taie cubuleţe. Într-un vas termorezistent se pune puţin ulei şi apoi se adaugă carnea…

  • Pui în sos de roşii cu ciuperci şi cartofi la cuptor

    Pui în sos de roşii cu ciuperci şi…

    Într-un vas termorezistent se pune ulei cât să acopere fundul vasului. Se adaugă carnea dezosată şi tăiată…

  • Curcan umplut cu mere şi stafide la cuptor

    Curcan umplut cu mere şi stafide la…

    Într-un vas suficient de mare să încapă intreg curcanul se prepară o soluţie din apă, rozmarin măcinat,…

  • Tobă de porc de Crăciun

    Tobă de porc

    Toba de porc este un preparat nelipsit pe masa de Crăciun. La prepararea tobei de casă se folosesc în principal:…

  • Rasol de pui

    Rasol de pui

    Pulpele se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează şi când aţi adunat toată spuma, se adaugă legumele…

  • Salată ţigănească

    Salată ţigănească

    Ceapa se curăţă şi se dă la robot sau se taie mărunt. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte…

  • Sos de roşii pentru fripturi

    Sos de roşii pentru fripturi

    Se pasează roşiile, separându-se de coajă şi de seminţe. Se pune sucul obţinut la fiert. Se fierbe până…

  •  
  • 1
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro