- 
					
					
						  Friptură de miel cu mentăPulpa de miel se presară cu sare, piper şi cimbru, apoi se pune într-un vas termorezistent. Usturoiul tăiat… 
- 
					
					
						  Friptură de miel cu roşii şi rozmarinCeapa se taie solzişori şi se aşează pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei de măsline. Pulpa de miel… 
- 
					
					
						 de post de postMâncare de ștevie și lobodăCeapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc în 2-3 linguri de ulei de măsline. Se adaugă roșiile decojite,… 
- 
					
					
						  Cartofi cu smântână la cuptorCartofii se curăţă de coajă, ceapa şi urturoiul se curăţă, de asemenea. Ceapa se taie peştişori şi… 
- 
					
					
						 de Paşti de PaştiFriptură de miel cu miereSe pregăteşte un amestec de ulei cu miere şi condimente. Se adaugă usturoi pisat. Carnea de miel se crestează,… 
- 
					
					
						  Pulpă de cocoş Tikka Masala la slow…Ceapa se taie solzişori şi se pune pe fundul vasului ceramic al slow cooker-ului. Peste stratul de ceapă se… 
- 
					
					
						  Coaste de miel cu cartofi la slow cookerCoastele de miel se prăjesc puţin în 2 linguri de ulei. Se ţin în tigaie până se rumenesc. În vasul ceramic… 
- 
					
					
						  Ciocănele fripte cu sos de muştarCiocănelele de pui se crestează cu un cuţit. Lămâile se storc, iar sucul de lămâie se amestecă cu muştarul,… 
- 
					
					
						  Cartofi cu smântână şi mozzarella…Cartofii se curăţă şi se taie rondele. Uleiul, condimentele şi smântâna de gătit se amestecă. Se adaugă… 
- 
					
					
						  LecsóLecsó este o mâncare tradiţională din Ungaria care are ca ingrediente reprezentative: ardei gras, roşii,… 
- 
					
					
						  Somon simplu la grătarSomonul rondele se presară cu sare şi se pune pe grătarul încins. Se ţine 3-4 minute pe fiecare parte, atât… 
- 
					
					
						 de post de postLegume la cuptorCartofii se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, apoi în 6 sau în 8, în funcţie de cât de mari sunt.… 
- 
					
					
						  Piept de raţă la cuptor în stil asiaticMorcovii se taie fâşii subţiri de 4-5 cm lungime. Ghimbirul se curăţă şi se taie şi el fâşii subţiri.… 
- 
					
					
						 de post de postFrigărui de legumeSe taie legumele: vinetele cubuleţe, ciupercile pe jumătate sau dacă sunt prea mari în patru, ardeii în triunghiuri,… 
- 
					
					
						  Sos picant de roşiiRoşiile, busuiocul proaspăt, usturoiul şi ardeiul iute se pun în robotul de bucătărie şi se amestecă până… 
- 
					
					
						  Friptură de curcan şi porc la tavă…Pulpa de porc se taie cubuleţe. Usturoiul se taie feliuţe. Pulpele de curcan se împănează cu usturoiul, apoi… 
- 
					
					
						  Coaste de porc la cuptorUsturoiul se pisează, se freacă bine cu ulei până se obţine o pastă şi se amestecă cu cimbru, rozmarin… 
- 
					
					
						 de post de postCaponataCaponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt… 
- 
					
					
						  Legume asortateLegumele congelate se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg de zeamă şi se amestecă cu… 
- 
					
					
						  Aripioare cu slăninuţă şi cartofi…Într-un vas termorezistent uns cu ulei, se pune un strat de cartofi tăiaţi felii. Peste stratul de cartofi… 
- 
					
					
						  Omletă cu arome indieneRoşiile se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie mărunt. Ghimbirul se taie şi el mărunt. Ouăle se bat împreună… 
- 
					
					
						  Pulpă de cocoş cu vin şi roşii la…Pulpele de cocoş se pun în vasul de la slow cooker. Roşiile se pun peste pulpe, se adaugă condimentele şi… 
- 
					
					
						 Mărțișor MărțișorMinicozonaci la mașina de făcut pâineOuăle se bat spumă cu zahărul. Ouăle se pot bate și împreună cu coaja de lămâie și praful de sare. În… 
- 
					
					
						  Salată de roşii cu busuioc şi usturoiSe prepară dressing-ul. Se pisează usturoiul, se adaugă busuiocul proaspăt şi se mojarează, se adaugă ulei… 
- 
					
					
						  Pui cu porumb la cuptorCarnea de pui se taie cubulețe mici și se călește în jumătate din cantitatea de unt aproximativ 4-5 minute.… 
- 
					
					
						  Somon cu sos de portocale la cuptorJumătate de portocală se taie felii subţiri, iar cealaltă jumătate se stoarce. Sucul rezultat se amestecă… 
							 Reţete cu "sare"
						
					 
																	 
																	 
																			 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																			 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	









